Vraag je je af of je huur te hoog is? Huurteam Centraal staat voor je klaar om je te helpen de huur te verlagen
/
/
Vraag je je af of je huur te hoog is? Huurteam Centraal staat voor je klaar om je te helpen de huur te verlagen

Vraag je je af of je huur te hoog is? Huurteam Centraal staat voor je klaar om je te helpen de huur te verlagen

Te veel betalen voor je huurwoning is iets wat niemand wil. Het is een veelvoorkomende zorg onder huurders: betaal ik te veel huur? Deze situatie doet zich regelmatig voor, vooral gezien de krapte op de huizenmarkt. De vraag naar woningen overtreft het aanbod, wat resulteert in verhoogde huurprijzen. Veel huurders gaan ervan uit dat de woningmarkt een vrije markt is waar verhuurders vrij zijn om de huurprijs te bepalen. Deze misvatting leidt ertoe dat veel huurders onnodig te veel betalen, aldus jurist Benjamin Jozef Aras.

De Puntentelling

Het is de puntentelling, ook wel bekend als het Woning Waardering Stelsel (WWS), die de maximale huurprijs bepaalt. Dit systeem is een online tool waarmee je kunt berekenen wat jouw woning waard is. Als de puntentelling aangeeft dat je te veel betaalt voor je woning, kun je mogelijk je huurprijs wettelijk laten verlagen.

Voorwaarden voor Huurverlaging

Om hiervoor in aanmerking te komen, is het belangrijk dat je voldoet aan de wettelijke voorwaarden om een lagere huurprijs te kunnen onderhandelen. De belangrijkste voorwaarde is dat de maximale huurprijs onder de liberalisatiegrens moet vallen, gebaseerd op het jaartal waarin je jouw huurcontract hebt afgesloten, ook wel het aanvangsjaar van je huurcontract genoemd.

Als dit het geval is, ben je een stap dichter bij het verlagen van je huurprijs. Als je aan bovenstaande voorwaarde voldoet, is er nog een andere voorwaarde waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor permanente huurverlaging.

Verschillende Soorten Huurcontracten:

– Huurcontract voor onbepaalde tijd

– Huurcontract voor bepaalde tijd (tijdelijk huurcontract)

Huurcontract voor Onbepaalde Tijd

Als je een huurcontract voor onbepaalde tijd hebt, kun je alleen mogelijk recht hebben op huurverlaging op basis van het puntensysteem als je binnen 6 maanden na aanvang van het huurcontract de toetsingsprocedure start. Ben je één dag te laat? Dan kun je deze niet meer aanvragen.

Huurcontract voor Bepaalde Tijd

Als je een huurcontract voor bepaalde tijd hebt afgesloten, mag je tot 6 maanden nadat je tijdelijke huurcontract is afgelopen een toetsingsprocedure starten, zelfs als je al bent verhuisd. Je moet dan wel foto’s en zoveel mogelijk informatie van het appartement of de kamer verstrekken.

Betaal Ik Te Veel Huur?

Als je in aanmerking komt voor deze procedure, kun je een huurverlaging aanvragen. Je verhuurder zal hier natuurlijk niet blij mee zijn, en het is verstandig om advies in te winnen om te zien of je huurbescherming hebt.

Wat Doet Een Huurteam?

Een huurteam staat huurders bij in geschillen met de verhuurder. Ze zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving met betrekking tot huurrecht en komen op voor de belangen van de huurder. Als huurder kun je verschillende procedures tegen de verhuurder starten als de verhuurder het geschil niet uit zichzelf wil oplossen. Via een Huurcommissieprocedure kun je een beoordeling laten uitvoeren en een bindende uitspraak krijgen, zodat de verhuurder het geschil met je oplost.

Waar Is Het Huurteam Actief?

Huurteam Nederland is er voor alle huurders in Nederland, zowel in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen, als in kleinere steden zoals Arnhem, Nijmegen, Enschede, Breda, Eindhoven en Haarlem. Het maakt niet uit in welke gemeente je woont; je kunt altijd bij Huurteam Nederland terecht voor professionele hulp.

Start Een Procedure

Huurteam Nederland begeleidt huurders bij een procedure voor huurverlaging als ze te veel huur betalen volgens het puntensysteem. Huurteam Nederland helpt huurders in diverse situaties, zoals bij onenigheid over servicekosten, bij gebreken aan de woning en bij conflicten over de huurprijs.

Bezoek huurteamcentraal.nl voor meer informatie.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.